"Moramo poštovati odluku Van der Saara"

Wayne Rooney

"Moramo poštovati odluku Van der Saara"

Edmir Škorić

Iskusni holandski golman Edwin van der Sar najavio je odlazak u nogometnu mirovinu na kraju tekuće sezone. Njegovi suigrači pokušavaju ga nagovoriti da se još ne povlači, a posljednji je u tome inzistirao Wayne Rooney.

Van der Sar ima 40 godina i odlučio je da je njegovo vrijeme pod nogometnim nebom završeno. Nema sumnje da će to biti veliki hendikep za Manchester United, čiji je gol sa dosta uspjeha branio holandski čuvar mreže.

"Edwin je nekim briljantnim odbranama uveliko pridonio našoj sjajnoj pobjedi nad Arsenalom. Igrači ga još uvijek pokušavaju nagovoriti da ostane. Govorio sam s njim u svlačionici, no to je njegova odluka i mi je moramo poštovati", kazao je Rooney, a Arsenalov menadžer Arsene Wenger ističe da će njegov odlazak biti  hendikep za Vragove.

"Van der Sar je jedan od najboljih golmana u svijetu. Bez obzira koga United dovede sljedeće sezone, a on ode, osjetit će znatnu razliku. Ne samo da je iznimno iskusan, on je i izniman talent", dodao je Wenger.

Karijeru je Van der Sar počeo u Ajaxu za koji je branio od 1990. do 1999. godine, potom prešao u Juventus, pa u Fulham, a od 2005. godine je u Manchester Unitedu. Glavni razlog zbog kojeg se povlači naveo je oporavak svoje supruge koja je imala moždani udar u decembru 2009. godine, pa se želi posvetiti isključivo njoj i njihovoj djeci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.