Morata ima statistiku da mu i Inzaghi na njoj pozavidi
Vjerovali ili ne, španski napadač je sam sakupio više ofsajd pozicija od jednog kluba u Premier ligi

Novi kralj ofsajda

Morata ima statistiku da mu i Inzaghi na njoj pozavidi

Španski napadač Alvaro Morata omiljena je tema britanskih medija, posebno onda kada zakaže i kada ne postigne gol.

Pošto se to desilo jučer protiv Tottenhama, bilo je za očekivati da mu pronađu novu manu. I pronašli su je, ali priča je zaista zanimljiva.

Morata je apsolutni rekorder po broju ofsajda ove sezone, jer je u nedozvoljenoj poziciji bio čak 18 puta u dosadašnjih 12 odigranih utakmica u Premier ligi.

Niti jedan igrač u Premier ligi nije ni blizu Alvaru Morati, koji sam ima više ofsajd pozicija od cijelog Bournemoutha čiji su igrači u nedozvoljenoj sezoni bili samo 16 puta u toku cijele sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Alvaru Morati bi na ovoj statistici pozavidio i legendarni Filippo Pippo Inzaghi, koji je radio nešto slično dok je aktivno igrao fudbal. Samo što je on bio malo efikasniji od napadača Chelseaja...

Top Komentari

kb1234
Podhitno naci nove novinare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi