Morata: Ostajem u Realu, uvjeravao sam i Isca da dođe

Mlada zvijezda madridskog kluba

Morata: Ostajem u Realu, uvjeravao sam i Isca da dođe

Edmir Škorić

Mladi napadač Alvaro Morata (20) briljira na Evropkom prvenstvu za igrače u uzrastu do 21 godine. Najbolji je strijelac jučer okončanog natjecanja sa četiri pogotka.

Morata se proslavio u dresu Španije na Euru U21 u Izraelu, te je potvrdio kako će ostati u Real Madridu. Telefonski je razgovarao s predsjednikom Kraljeva Florentinom Perezom nakon pobjede nad Italijom u finalu.

"Nazvao sam predsjednika i rekao mi je da ću ostati u Realu sljedeće sezone. On je jako sretan zbog mene", rekao je Morata za Cadena SER, dodavši:

"Španija je došla u Izraelu kao momčad i to je razlog zašto smo prvaci. Sretan sam, ali to je uspjeh momčadi kao kolektiva". 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Priznao je kako je nagovarao Isca, nogometaša Malage, da pređe na Santiago Bernabeu. Isca, osim Reala, želi i Manchester City.

"Pokušavao sam uvjeriti Isca da dođe kod nas. Izgleda da je Thiago (Alcantara) dobio ponude, ali dovoljno je važan za Barcelonu da bi ga pustila".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.