Moratti: Dovođenje Beniteza je bila greška
EPA

Bivši predsjednik Intera

Moratti: Dovođenje Beniteza je bila greška

Nekadašnji predsjednik Intera, Massimo Moratti, smatra da je milanski klub napravio grešku kada je doveo Rafaela Beniteza.

Benitez je bio došao na Giuseppe Meazzu 2010. godine kada je Jose Mourinho nakon uspješne epizode otišao u Real Madrid, međutim bivši predsjednik kluba Massimo Morati smatra da je to bio pogrešan potez. 

"Rafael je bio pogrešan izbor za nas. Došao je spreman, mnogo poznaje fudbal, ali postojala je velika razlika u smislu karaktera i načina na koji je komunicirao sa klubom", kazao je Moratti i potom dodao:

"Benitez je osjećao težinu tereta da osvoji sve, ali uvijek je tražio da se zaboravi sve što se desilo u prošlosti. Plašiili smo se da se osvrnemo i da budemo ponosni na ono što smo uradili, pa nije bilo ni entuzijazma iz prethodne sezone", dodao je Moratti. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na klupi Intera se Benitez nije mnogo zadržao i nakon samo nekoliko mjeseci otišao je u Chelsea. Kasnije je preuzeo Napoli, Real Madrid i Newcastle.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti