Mordente novi suigrač Đedovića i Gordića

Roma ne prestaje sa kupovinom

Mordente novi suigrač Đedovića i Gordića

Virtus Roma je potvrdila potpis ugovora sa novim igračem Marcom Mordenteom.

Mordente je prijašnju sezonu proveo u Armaniju sa prosjekom od 4,7 poena, 1,1 asist i jednim skokom po susretu u Euroligi. U prvenstvu Italije brojke su bile nešto sadržajnije, 5,6 poena i 1,5 skokova tokom šampionata.

Ovaj igrač je igrao još za reprezentaciju Italije na Eurobasketu u Litvaniji sa 3,8 poena tokom šampionata. Marko Mordente je prije Armanija, a evo sada i Rome igrao još za Benetton Treviso, Reggio Emiliu i Ragusu. U izboru od strane Eurobasket.com izabran je za najboljeg odbrambenog igrača Serie-A 2006. godine.

Tako je Roma nastavila sa velikom aktivnošću na tržištu ove godine. Ekipa za koju nastupaju naši igrači Gordić i Đedović, već je na svojim službenim stranicama objavila da bi i zvijezda Sacramento Kingsa, Tyreke Evans uskoro trebao postati njihov igrač.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.