Moreno: Ugodno ćemo iznenaditi ljude u Meksiku

Meksikanci žele proći grupnu fau

Moreno: Ugodno ćemo iznenaditi ljude u Meksiku

Edmir Škorić

Meksički reprezentativac Hector Moreno ima velika očekivanja kad je u pitanju nastup njegovog nacionalnog tima na SP-u u Brazilu.

Meksikanci igraju u grupi A zajedno s Brazilom, Hrvatskom i Kamerunom. Vjeruju da mogu izboriti prolaz u osminu finala makar to bilo teško za očekivati.

"Dolazimo pod manjim pritiskom nego na prošlim prvenstvima, kada su ljudi puno očekivali od reprezentacije. Mislim da ćemo ugodno iznenaditi mnoge ljude. Nemamo šta da izgubimo, a tada je najlakše igrati",S kazao je Moreno za FIFA-inu službenu internet stranicu.

"Ja sam jako uzbuđen. Iako smo uvijek vjerovali u sebe, prošli smo neke teške trenutke. Sada smatramo da je najgore iza nas, a toliko smo motivisani da očekujemo da ćemo imati fantastične nastupe na turniru", dodao je.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Moreno je igrao za Meksiko i prije četiri godine u Južnoj Africi na SP-u, a tada je bio 22-godišnjak.

"Stvari su se promijenile i sada imam daleko više iskustva, a i loša vremena pomognu vam da ostanete staloženi. Bilo je teško doći do Mundijala, pa sada idemo tamo da uživamo", istakao je Moreno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.