Morten Olsen se vraća na klupu Ajaxa?

Morten Olsen se vraća na klupu Ajaxa?

Selektor fudbalske reprezentacije Danske Morten Olsen mogući je nasljednik Marca van Bastena na klupi amsterdamskog Ajaxa.

Holandski su mediji javili da je Ajax dobio odbijenicu od Coa Adriaansea, Franka Rijkaarda i Michaela Laudrupa, a da je Olsen zagrijan za klupu „kopljanika“.

Olsen (59), koji je već trenirao Ajax od 1997. do 1999, nije isključio mogućnost spajanja funkcija trenera kluba i reprezentacije, ali je istaknuo kako takva kombinacija "iziskuje sporazum triju uključenih strana".
 
Kao kandidati za novog trenera Ajaxa spominju se još Ronald Koeman, Gertjan Verbeek i Danny Blind, sadašnji sportski direktor kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti