Moses produžio ugovor s Chelseajem

Ostaje Plavac

Moses produžio ugovor s Chelseajem

Edmir Škorić

Nigerijac Victor Moses (26) produžio je danas ugovor s londonskim Chelseajem.

Moses je u Chelsea stigao iz Wigana 2012. godine, a onda je igrao na posudbama u Liverpoolu, Stokeu i West Hamu, da bi ove sezone kod Antonija Contea dobio pravui šansu i iskoristio ju je.

Odigrao je 25 mečeva u Premier ligi, postigao je tri gola uz tri asistencije i jako je važan u timu koji je trenutno na vrhu Premier lige sa 10 bodova više od Tottenhama.

"Osjećam se uzbuđeno. Oduševljen sam zbog novog ugovora i sada je vrijeme da se u potpunosti fokusiram na teren. Želimo da osvojimo Premier ligu i na dobrom smo putu", rekao je Moses, pa je dodao:

"Imamo sjajnu sezonu, uživamo u nogometu i imamo dobrog menadžera. Svi dajemo doprinos, uživamo zajedno i lijepo je biti dio ovog kluba".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mosesov novi ugovor vrijedan je 75.000 funti sedmično i vrijedi do 2021. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi