Mostar SG slavio gostujuću pobjedu nad Devom

UEFA Futsal Kup, 2. kolo

Mostar SG slavio gostujuću pobjedu nad Devom

Nakon poraza od azerbejdžanskog Araza u prvom kolu glavne faze UEFA Futsal Kupa, Mostar SG Staklorad je u drugom uspio pobijediti domaću Devu rezultatom 3:2, te se na taj način vratiti u utrku za prvo mjesto u grupi.

Od početka je Mostar SG bio bolji protivnik od domaćeg tima, a kao kruna bolje igre uslijedila su dva pogotka tokom prvih 20 minuta susreta. Prvo je za 0:1 pogodio Mirko Hrkač, a potom i Josip Bošković za 0:2. U međuvremenu su igrači rumunskog prvaka imali priliku izjednačiti, ali nisu uspjeli iskoristiti najstrožiju kaznu, tačnije golman Stanislav Galić je odbranio šut Floriana Mateija. Prethodno je u kaznenom prostoru Babić faulirao Ignata.

U nastavku se domaći igrači uspijevaju vratiti u meč golom Mariusa Meteija, ali je njihova radost trajala jako kratko, pošto je samo dvije minute kasnije svojim drugim pogotkom Mirko Hrkač potvrdio pobjedu Mostaraca. U samom finišu Csoma je uspio ublažiti poraz domaćina, pogodivši za konačnih 2:3.

Deva – Mostar SG Staklorad 2:3

Strijelci: M. Metei, Csoma/Hrkač (2), Bošković

Deva: Tonita, Panzaru, M. Matei, Obada, F. Matei, Savu, Stoica, Kovacs, Ignat, Paulo Ferreira, Tacot, Csoma.

Mostar SG Staklorad: Galić, Radin, De Souza, Aladžić i Vesić. Izmjene: Sesar, Babić, Džemić, Pavlović, Hrkač, Kahvedžić, Bošković, Kajtaz, Gosto. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi