Mostar SG slavio u gradskom derbiju, Centar bolji od Sofića

Premijer futsal liga BiH

Mostar SG slavio u gradskom derbiju, Centar bolji od Sofića

S. Mlaćo

  U Premijer futsal ligi BiH - Ligi za prvaka u danima vikenda odigrane su tri utakmice. 

Lider Mostar SG Staklorad savladao je u gradskom derbiju Zrinjski sa 5:3. Domaći su već nakon 19 minuta imalo vodstvo od 2:0, a oba pogotka djelo su Marinja De Souze.

Zrinjski se vraća pogotcima Ivana Sušca i Ivana Ivankovića. Ipak, domaći se bude te preko Dejana Pavlovića, Josipa Boškovića i Vladana Vesića odlaze na sigurnih 5:2.

Posljednji pogodak na susretu djelo je Ivana Ivankovića u 39.minuti za konačnih 5:3.

MNK Centar je u Konjicu savladao MNK Sofić sa 7:5. Domaći dolaze u vodstvo preko Samira Bitevije u devetoj minuti, ali gostu prave preokret pogotcima Nermina Kahvedžića i Bilala Jelića.

Domaći se ne predaju i za 2:2 pogađa Sanjin Cerovina u 20. minuti. Ipak u drugom poluvremenu kvalitetna partija Sarajlija, koji sa dva pogotka Nermina Kahvedžića i Nijaza Mulahmetovića odlaze na 5:2. 

Domaći se ne uspjevaju vratiti i završilo je 7:5.

U trećem susretu ovog kola Tango je kao gost slavio  u Trebinju protiv KMF Leotar Ocean Link sa 7:5.

Premijer futsal liga BiH, Liga za prvaka 8. kolo:

MNK Sofić - MNK Centar 5:7

FC MOstar SG Staklorad - MNK Zrinjski 5:3

KMF Leotar Ocean Link - KMF Tango 4:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi