Mostar SG Staklorad deklasirao šampiona Turske

Turnir preliminarne faze Lige prvaka u futsalu

Mostar SG Staklorad deklasirao šampiona Turske

Prvaci Bosne i Hercegovine u futsalu momčad Mostar SG Staklorada u dupke punoj dvorani Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru deklasirali su šampione Turske, ekipu Belediyespora rezultatom 7:3 u prvom kolu grupe E turnira preliminarne faze Lige prvaka u futsalu.

Prvo poluvrijeme je proteklo na rezultatskoj klackalici, momčadi su se smjenjivale u vodstvu, ali nakon odlične i atraktivne igre, Mostarci su ipak otišli na odomor s prednošću od 4:3, iako su samo par minuta prije kraja gubili s 2:3.

Drugo poluvrijeme donijelo je dominaciju samo jedne ekipe. Mostar SG Staklorad u nastavku svojom prepoznatljivom igrom je otklonio svu neizvjesnost oko pobjednika ovog susreta. 

Nošeni sjajnim navijanjem, Mostarci su sigurno priveli utakmicu kraju, te tako sjajno najavili nova uzbuđenja, sutra u istom terminu kada će odmjeriti snage s estonskim Narva Unitedom, koji je danas u utakmici prije ove, svladao albanskog prvaka Flamurtarija rezultatom 4:3

Mostarce je večeras s tri pogotka predvodio sjajni Kahvedžić, Aladžić je dodao dva, dok su mrežu turskog vratara po jednom proparali Vešić i Bošković. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti