Mostarci uspješni u drugom kolu A-2 lige

Lokomotiva bolja od Burcha II

Mostarci uspješni u drugom kolu A-2 lige

Košarkaši Lokomotive iz Mostara upisali su prvu ovosezonsku pobjedu nakon što su u okviru 2. kola A2 lige Jug u gostima savladali KK Burch II rezultatom 93:91.

Lokomotiva je u 1. kolu kao domaćin poražena od KK Gen, dok je Burch II bio slobodan proteklog vikenda kada je počela sezona 2017/18. A2 liga Jug.

Najbolji pojedinci Lokosa bili su Rijad i Maid Gosto s 23  odnosno 21 poenom.

I drugi mostarski predstavnik u ovom takmičenju bio je uspješan. Ekipa KK Mostar 05 uvjerljivo je na svom parketu slavila protiv Jablanice rezultatom 84:66. Mostarce su do prve pobjede predvodila braća Šafro, Haris i Edis koji su s kombiniranih 46 poena (Haris 21, Edis 25) potopili goste iz Jablanice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi