Motherwell produžio agoniju otpisanog Heartsa

Škotski Premiership

Motherwell produžio agoniju otpisanog Heartsa

Agonija Heartsa nastavljena je i danas porazom na domaćem terenu od trećeplasiranog Motherwella rezultatom 1:0. 

Gol odluke postignut je u 40. minutu, a strijelac je bio Sutton. Hearts je posljednji na tabeli Premiershipa sa minus dva boda.

Ljepoticu kola igrali su Patrick i Ross County koji su se nakon devedeset minuta igre morali zadovoljiti bodom.

Gosti su poveli u 23. minutu preko Kissa, da bi preokret za svega deset minuta sa dva pogotka kreirao Taylor, pa se na odmor otišlo sa prednošću domaćina od 2:1.

U nastavku već nakon dva minuta za 3:1 pogađa Lawless, da bi nadu gostima svega tri minuta kasnije vratio Gordon. Do kraja je Ross County uspio izjednačiti rezultat, a strijelac je bio Kiss petnaest minuta prije kaja.

Gosti su meč završili sa deset igrača pošto je Kettlewell isključen u finišu utakmice. Ross County je u opasnoj zoni sa 18 bodova, dok je Patrick jedno mjesto iznad sa jednim bodom više.

St. Johnstone je posao sa St. Mirrenom završio za tri minuta. Vodeći pogodak donedavni klub Sanela Jahića postigao je u 71. minutu, a konačnih 2:0 tri minuta kasnije postavio je May.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.