Motiejunas novi igrač Prokoma

Motiejunas novi igrač Prokoma

Midhat Šljivak
Teme:

Jedan od najperspektivnijih mladih evropskih košarkaša Litvanac Donatas Motiejunas (213cm, 21god) novi je igrač poljskog šampiona Prokoma.

Motiejunas je prošlu sezonu proveo igrajući za italijanski Benetton iz Trevisa, a u Prokomu će nastupati kao pozajmljen igrač za predstojeću sezonu.

Prošlu sezonu Serie A ovaj Litvanac je odigrao veoma dobro, te je u 37 odigranih utakmica imao prosjeke od 12,8 poena i 4,4 skokova po meču. U Eurocupu je za itlijanski tim odigrao 18 mečeva u kojima je imao nešto slabije prosjeke od 10,2 poen i 5,3 skoka.

21-godišnji Motiejunas je ove godine  izabran i na NBA draftu, a kao 20. pick birali su ga Minnesota Timberwolvesi, da bi ga potom trejdovali u Houston Rocketse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.