"Nismo pogrešno poslali poziv, Choupo-Moting ne želi da igra za reprezentaciju"
FOTO - EPA

Oglasili se iz Fudbalskog saveza Kameruna

"Nismo pogrešno poslali poziv, Choupo-Moting ne želi da igra za reprezentaciju"

A. Beganović

Mnogo pažnje u posljednjim danima izazavala je vijest da su čelnici Fudbalskog saveza Kameruna pogriješili prilikom slanja poziva fudbaleru Bayerna Eric Maxim Choupo-Motingu.

Navodno su iz Saveza umjesto fudbaleru i Bayernu greškom mail odnosno poziv za reprezentativno okupljanje poslali na vlastitu adresu.

Međutim, danas iz Kameruna dolazi demant takve vijesti i iz Fudbalskog saveza tvrde da greške nije bilo te da fudbaler Bayerna jednostavno ne želi da nastupa za reprezentaciju.

"Kamerunski fudbalski savez nije pogriješio sa adresom kluba i igrača. Poslali smo pozivnice svim igračima, uključujući Motinga, 5. marta 2021. Poslali smo odvojene pozivnice klubovima i igračima.U slučaju Eric-Maxim Shupo-Motinga nismo dobili odgovor. Nazvali smo ga i nije se javio. Odgovor bismo obično trebali dobiti u roku od 10 dana. Kontaktirali smo ga, nazvali, poslali poziv u WhatsApp ali još uvijek nije bilo odgovora", naveli su iz Saveza.

"Shvatili smo ovo kao jasan signal igrača. Ista situacija dogodila se tokom naših prethodnih utakmica s Mozambikom, za koje se nije pojavio.Kad su ovaj put on i njegov klub šutjeli, protumačili smo to kao nespremnost igrača da predstavlja svoju zemlju. Stoga je trener odlučio objaviti popis za predstojeće utakmice bez njega 16. marta", dodali su iz Fudbalskog saveza Kameruna.

Top Komentari

zajid08
Seronja
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti