Motiva nije nedostajalo: Bičakčić najbolji protiv bivšeg kluba

Sjajan meč protiv Stuttgarta

Motiva nije nedostajalo: Bičakčić najbolji protiv bivšeg kluba

S. Mlaćo

U proteklom kolu njemačkog šampionata Hoffenheim je kao gost remizirao sa Stuttgartom odigravši 1:1.

Za našeg Ermina Bičakčića to je ujedno bio i povratak na stadion na kojem je i započeo profesionalnu karijeru. U timu Švaba se naš reprezentativac nije pretjerano naigrao, pa mu stoga proteklog vikenda nije nedostajalo motiva, štaviše bio je - najbolje ocijenjeni igrač.

Tako su barem ocijenili tamošnji mediji, koji su bh. defanzivcu dali ocjenu 2.0 (ocjene se kreću od najbolje jedinice do najslabije šestice), a uz Bičakčića dobre ocjene su dobili još Andrej Kramarić, jedini strijelac za Hoffenheim protiv Stuttgarta, te Demirbay i Belfodil.

Očito je povreda prošlost za Bičakčića, koji je ponovo standardan u timu Juliena Nagelsmanna, što svakako može da raduje i selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine pred nadolazeće kvalifikacijske utakmice protiv Armenije i Grčke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone Bičakčić je za Hoffenheim odigrao 17 ligaških utakmica provevši na terenu skoro 1300 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi