Mou se ne šali: Goropadni United srušio Lisice
Foto: EPA

Nova pobjeda Crvenih đavola

Mou se ne šali: Goropadni United srušio Lisice

Manchester United je uspio nastaviti svoju seriju pobjeda u Premier ligi savladavši Leicester na Old Traffordu rezultatom 2:0.

Crveni đavoli su dominirali cijelim tokom utakmice, a prvi je zaprijetio Paul Pogba u 19. minuti, al i je njegov šut iz izgledne pozicije završio pored lijeve stativa Schmecihelovog gola. Golman Lisica se istakao minutu kasnije kada je odlično odbranio pokušaj Juana Mate, a u 24. minuti ponovo je pokušao Pogba. Francuz je šutirao s velike udaljenosti, ali nije uspio pogoditi metu. 

United je u 53. minuti imao veliku priliku. Simpson je igrao rukom u svom kaznenom prostoru pa je dosuđen penal za domaćine. Ipak, Romelu Lukaku nije uspio realizovati najstrožiju kaznu jer je Schmeichel uspio odbraniti njegov udarac.


Da Lukaku ne bude tragičar Uniteda, pobrinuo se Mourinhov joker s klupe, Marcus Rashford. Mladi fudbaler je u igru ušao u 67. minuti, a već u 70. je uspio postići gol za vodstvo svoj ekipe nakon što se odlično snašao poslije kornera kojeg je izveo Henrikh Mkhitaryan.


Pitanje pobjednika riješio je, više sretno nego spretno, Marouane Fellaini u 82. minuti kada je jedan udarac Lingarda skrenuo u mrežu.

Potražite više informacija na temu Premier league:


Leicester je bio gotovo bezopasan na ovom susretu te je jedinu pravu priliku imao King u 94. minuti susreta, dok je United dosta lako uspio stići do treće pobjede u isto toliko kola Premier lige.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi