Moura: Veliki sam fan Ronaldinha, želim biti poput njega

Brazilac u redovima PSG-a

Moura: Veliki sam fan Ronaldinha, želim biti poput njega

E. Škorić

Lucas Moura se pokazao kao veliko pojačanje PSG-a i budućnost evropskog nogometa po dolasku na Park Prinčeva.

Odmah nakon što je stigao u PSG, počeli su ga uspoređivati s Ronaldinhom, koji je također očaravao publiku na pariškom stadionu, u vrijeme dok je nosio dres tog francuskog kluba.

 

"Nasljednik Ronaldinha? Ronaldinho je fantastičan igrač i ja sam njegov fan. Osim toga, prijatelj je i divio sam se njegovoj karijeri, jer je osvojio mnoge naslove", kaže Moura, koji se nada da će dugo vremena nositi dres PSG-a.

 

"Naravno da se nadam da ću dugo vremena biti u Parizu, jer želim ostaviti svoj trag u povijesti kluba".

 

Zatim je Moura progovorio o prilagodbi na život u glavnom gradu Francuske. 

 

"Evropska zima je očito vrlo različita od one u Brazilu, jer kod nas nikada nije previše hladno. Ali sve se više navikavam i bit će bolje s vremenom", rekao je.

 

O francuskom šampionatu... "Kvalitet Ligue 1 je dobar, to je sasvim drugačije nego što je brazilska liga. Ovdje se nekako više taktički igra nogomet, ali puno sam naučio po dolasku u Francusku".

 

Ističe još da su pogrešno protumačene njegove riječi, kada su mediji prenijeli da je Zlatana Ibrahimovića nazvao "arogantnim". 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

"Htio sam reći da je veliki igrač i da ima jak karakter, ali očito su krivo protumačene moje riječi. On uvijek želi da pobjeđuje i uvijek ide naprijed. Želi da bude vođa, traži uvijek loptu. Zajedno igramo vrlo dobro. Ovo je prijateljski i nezamjenjiv tim", istakao je Brazilac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.