Mourinha jedan igrač posebno oduševio, ali nije riječ o Eriksenu: Bio je apsolutno fenomenalan
Mourinho je pohvalio Ndombelea

Portugalac ipak sa nekim stvarima u igri svog tima nije bio nikako zadovoljan

Mourinha jedan igrač posebno oduševio, ali nije riječ o Eriksenu: Bio je apsolutno fenomenalan

S. Pašalić

Tottenham je danas odigrao 2:2 na gostovanju kod Norwicha u meču 20. kola Premier lige.

Jose Mourinho je napravio nekoliko promjena za ovaj meč pa su tako od prve minute počeli Christian Eriksen i Tanguy Ndombele, a ova dva igrača su najviše i oduševili.

Danac je postigao sjajan gol iz slobodnog udarca i proglašen je za igrača utakmice, a za Francuza je Mourinho rekao da je bio apsolutno fenomenalan. Portugalac ipak nije bio sretan sa igrom u odbrani.

"Mislim da smo pravili iste greške u odbrani u prvom poluvremenu, kao i u drugom. Ovo pomalo postaje naša historija."

"Počeli smo vrlo, vrlo dobro i imali smo tri ili četiri velike šanse na početku prvog poluvremena i primili smo dva vrlo loša gola. Naše greške u obrani se ponavljaju iz utakmice u utakmicu"

"Imam puno posla, ali bilo je teško jer uvijek kažem da morate pokušati sakriti svoje slabosti. Moramo se obrambeno poboljšati, jer ima previše pojedinačnih grešaka."

"To je vrlo frustrirajuće jer igramo dobro i ne možemo biti ofanzivniji nego što smo bili u drugom poluvremenu. Norwich se branio dušom i svojim životom.", rekao je Mourinho.

Portugalac je nakon toga upitan i da komentariše situaciju oko Eriksena, ali nije želio previše govoriti o njoj i više se osvrnuo na današnji meč.

"Jedino što mogu reći je da pokušava pomoći ekipi i ja sam sretan što je proglašen za igrača utakmice, ali to su mogli biti i drugi. Mislim da je Ndombele bio apsolutno fenomenalan".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

Zenicanin
najveca greska uprave tjeranje poketinja a dovedjenje murinja. poketinjo je za njega DEL BOSKE
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi