Mourinho: Arbeloa nije samo igrač, već i moj prijatelj

Ima riječi hvale za Španca

Mourinho: Arbeloa nije samo igrač, već i moj prijatelj

Jose Mourinho je izjavio da je Alvaro Arbeloa jedan od najvažnijih fudbalera s kojima je surađivao. 

Portugalac je kao trener Real Madrida sa španskim defanzivcem u zadnjoj liniji uspio osvojiti titulu 2012. godine, a danas za njega kaže da mu nije bio samo igrač već i prijatelj. 

"Arbeloa mi je prijatelj. Kako igrač postaje prijatelj? Tako što daje primjer kada je u pitanju strast i profesionalizam. Arbeloa možda nije među igračima svjetske klase, ali je definitivno jedan od onih koji su dali sve što imaju Realu. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri on je na podijumu najvažnijih igrača sa kojima sam radio. Dobar je igrač i izuzetan čovjek", kazao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svoju karijeru Arbeloa je i započeo na Santiago Bernabeu, a prije nego što se 2009. godine vratio u Madrid nosio je dresove Depotriva i Liverpoola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi