Mourinho čestitao titulu Barceloni

"Najmanje što možemo uraditi je čestitati im na podvigu"

Mourinho čestitao titulu Barceloni

A. Haznadarević

Španija ima novog šampiona, zanimljivo je da su igrači Barcelone postali prvaci u trenucima dok su se odmarali, a zaslužan za to je neočekivani remi Real Madrida i Espanyola u kojem su Kraljevi prosuli bodove.

Odmah nakon utakmice na konferenciji za štampu, kontraverzni trener madridskog kluba Jose Mourinho, čestitao je svojim najvećim rivalima na velikom uspjehu.

 

"Prije svega, želio bih čestitati Barceloni, njihovim trenerima, igračima i navijačima. Mislim da je logično da im treba česitati. Prošle godine smo mi slavili i govorilo se o našem velikom podvigu, a sada mislim da ima smisla i da je najmanje što možemo uraditi to da im odamo počast na njihovom dostignuću", smatra Special One.

 

Novinari su ponovo pokušali priču okrenuti ka tematici vezanoj za proleme u svlačionici kraljevskog kluba, prije svega misleći na odnose sa Casillasom i Pepeom, te njihovim neigranjem.

 

"Uvijek pričate o igračima, a to se ne čini bitnim. Liga ima novog šampiona, a vi pričate o igračima. Ja sam trener, ja se ne trebam pravdati ni za šta. Od prvog pa do posljednjeg dana ja ću odlučitavi ko će igrati. Nemam potrebu dijeliti s nekim razloge donošenja svojih odluka", poručio je Portugalac.

 

Već krajem iduće sedmice, Real će imati priliku da koliko-toliko spasi sezonu eventualnim osvajanjem trofeja Kupa kralja.

 

"U petak, vidjet će te ko će igrati i to će biti kao i uvijek biti moja odluka i moja odgovornost. Polovina mog ljekarskog osoblja govori da Varane neće moći nastupiti u finalu Kupa."

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

"Očigledno je da neće moći igrati, iako bi to svi željeli, ali ne treba praviti dramu jer imamo riješenje. Postoje alternative", zaključio je Jose Mourinho.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.