Mourinho: Da ga on trenira onda bi Rashford naučio kako izgubiti svaku utakmicu

Žestoko odgovorio De Boeru

Mourinho: Da ga on trenira onda bi Rashford naučio kako izgubiti svaku utakmicu

Endin Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho poznat je po tome što često voli odgovoriti na kritike koje dobije od ostalih trenera, a ovaj put žestoko je reagovao na izjave holandskog trenera Franka De Boera.

Mourinho i De Boer znaju se skoro 20 godina jer je portugalski stručnjak bio dio stručnog štaba Barcelone dok je De Boer igrao za ovaj klub. Holandski stručnjak je nakon utakmice protiv Liverpoola koju je s dva gola odlučio Marcus Rashford izjavio da je šteta što tako talentovanog igrača trenira Mourinho.

De Boer je dodao da je Rashford odličan fudbaler koji treba veliku minutažu kako bi još više napredovao. Ipak, siguran je da to neće dobiti kod Mourinha jer vjeruje da Portugalac nije takav trener, te da je Rashfordov najveći peh što je upravo Mourinho trener Manchester Uniteda. Naravno, na odgovor portugalskog stručnjaka nije se dugo čekalo.

"Pročitao sam neke izjave od najgoreg trenera u historiji Premiershipa. Frank De Boer kaže da nije dobro za Rashforda da ima trenera poput mene. Pa, da ga on trenira onda bi naučio kako da izgubi jer je taj trener gubio svaki put. Pokušavam naučiti djecu najbolje što mogu i ne želim da mi takvi ljudi nešto pričaju", rekao je Mourinho.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti