Mourinho dao ultimatum Martialu, ali potpuno je u pravu

Iznio mu neosporive činjenice

Mourinho dao ultimatum Martialu, ali potpuno je u pravu

Portugalski trener Jose Mourinho osvrnuo se na igre francuskog fudbalera Anthonyja Martiala.

Francuz je potpuno van forme ove sezone, a čini se da Mourinho više ne može trpiti takve igre te je iznio neke činjenice koje ne idu u prilog Martialu i koje bi se mogle shvatiti kao određena vrsta ultimatuma jer bi mogao izgubiti mjesto u prvom timu.

"Način na koji je tim igrao prošle sezone - ne kažem bolje ili lošije, već drugačije, je sigurno više odgovarao Martialu. Vjerovatno se osjećao mnogo bolje igrajući tako, pa mu je vjerovatno potrebno određeno vrijeme da se navikne", rekao je Mourinho i nastavio:

"U našem timu na toj poziciji imamo Mkhitaryjana, Lingarda, Depayja, Matu, Rashforda i Martiala. Vjerovatno je to pozicija na kojoj imamo najviše opcija. Vi dobijete jednu priliku, drugu, treću...Ako ne ugrizete, doći će neko drugi i uzeti meso. Svi oni su kolege i treniraju svaki dan skupa, ali na kraju se moraju takmičiti kako bi sebi osigurali što više minuta".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Martial ove sezone odigrao osam mečeva u Premiershipu te je postigao samo jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi