Mourinho dobio 150 miliona eura za pet pojačanja

Ko stiže u Tottenham?

Mourinho dobio 150 miliona eura za pet pojačanja

A. Čaušević

Tottenham će tokom ljeta napraviti značajne promjene u igračkom kadru jer je očigledno jednom ciklusu došao kraj i neophodna su osvježenja. 

Sky Sports izvještava kako Jose Mourinho među londonske Pijetlove želi dovesti šest novih fudbalera i za to će imati budžet od 150 miliona eura. Pojačat će prije svega odbranu i vezni red.

Atal (Nice), Jamal Lewis (Norwich), Sabitzer (RB Leizpig) te Eder Militao (Real Madrid) and Geoffrey Kondogbia (Valencia) su igrači koje je portugalski stručnjak izabrao da pojača svoj tim.

Najskuplje, po 40 miliona eura, bi bili plaćeni Militao i Sabiter, dok bi Lewis iz Norwicha stigao za 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mourinho vjeruje da sa Harryjem Kaneom i Heung-Min Sonom ima izuzetno konkuretan napad te u tom dijelu tima nema namjeru ništa mijenjati.

Nakon historijske prošle sezone i plasmana u finale Lige prvaka Tottenhamu ove baš i ne ide najbolje. Mourinho je naslijedio Maurizija Pochettina zbog loših rezultata. U trenutku prekida prvenstva Tottenham je bio osmi na tabeli.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti