Mourinho: Ibrahimović je naša druga opcija
Foto: EPA

Još nije spreman

Mourinho: Ibrahimović je naša druga opcija

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho izjavio je da će Zlatanu Ibrahimoviću trebati još neko vrijeme da bude potpuno spreman.

Šveđanin je proteklih sedam mjeseci bio primoran pauzirati zbog povrede koju je zadobio na utakmici Evropske lige protiv Anderlechta, a na teren se vratio i prije nego što su liječnici prognozirali. 

Zlatanov veliki povratak prokomentarisao je Jose Mourinho, koji je, između ostalog, kazao da će Ibra neko vrijeme biti druga opcija u napadu. 

"Ibrahimović nije spreman, moramo biti strpljivi s njim. Za sada je najbolje da igra po 15, 20 minuta, nevažno vodimo li ili gubimo. On je igrač koji u svakom momentu svojim kvalitetom doprinosi igri. Ibrahimović je opcija više u napadu, jer je nemoguće da Lukaku igra na svakom meču, svaku minutu cijele sezone kao što je do sada", riječi su Mourinha. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Ibrahimović se na teren vratio u utakmici 12 kola engleske Premier lige kada je Manchester United na svom Old Traffordu igrao sa Newcastleom. Uz ovacije Šveđanin je ušao u igru u 77. minuti. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi