Mourinho ima svog favorita za Zlatnu loptu

Poslao jasnu poruku

Mourinho ima svog favorita za Zlatnu loptu

Endin Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho izjavio je za engleske medije da ima svog favorita za Zlatnu loptu iako je ova godina tek počela.

Zlatnu loptu za prošlu godinu osvojio je Cristiano Ronaldo, a mnogi se nadaju da će nakon deset godina napokon ovu nagradu osvojiti neko ispred Messija i Ronalda koji dominiraju godinama. Mourinho je izjavio da se nada da će to biti Zlatan Ibrahimović koji je to zaslužio iako ima 35 godina.

"Broj golova koje on postiže je nevjerovatan. Odluči skoro svaku utakmicu i takvih igrača nema puno. Dao sam nedavno intervju za francuske novine koje biraju najboljeg igrača na svijetu. Rekao sam im šta mislim o tome i dao im veliku odgovornost za narednu godinu. Znam kvalitete Messija i Ronaldo i koliko oni mogu. Ipak, ne mogu da vjeruje da igračina poput Zlatana još uvijek nije osvojio Zlatnu loptu", rekao je Mourinho, te dodao:

"Nije nemoguće da se to desi ove godine ako on ostvari nešto specijalno. Broj golova dovoljno govori o tome. Ako osvojimo Evropsku ligu pravedno bi bilo da bude barem u konkurenciji. Ibrahimović je igrač koji se rađa jednom u 100 godina".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi