"Ne shvatam kako Ibrahimović nije osvojio Zlatnu loptu"

Jose Mourinho se čudi

"Ne shvatam kako Ibrahimović nije osvojio Zlatnu loptu"

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović igra fantastičnu sezonu u dresu Manchester Uniteda.

Iako su mnogi bili skeptični kada je on prošlog ljeta došao kao slobodan igrač, Zlatan im je dokazao da su godine samo broj i da još uvijek itekako može igrati na najvišem nivou.

Samo riječi hvale za njega ima trener Manchester Unitda Jose Mourinho kojem nije jasno zašto Zlatan nikada nije ovojio Zltanu loptu.

"Mislim da je ono što on radi nevjerovatno. Golovi koje je on postigao, dva meča na Webleyju, trofeji i šta on znači ekipi. Mislim da je onj fenomen. Nemam više riječi. Imao sam upravo jedan intervju sa novinarom iz jednog francuskog časopisa koji ima veliki uticaj na sve nagrade koje se dodjeljuju igračima. Znam ko su i šta rade, ali ne mogu da vjerujem da ovaj veliki čovjek, sa karijerom kakvu ima, nikada nije osvojio Zlatnu loptu. Dakle, zašto ne ove sezone, ako može uraditi nešto posebno? Ako može postići još mnogo golova, plasirati se u finale Evropa lige...Zašto ne ovaj čovjek, koji ima 35 godina, da dobije tu nagradu?", upitao se Mourinho na kraju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Ibrahimović ove sezone odigrao 39 mečeva u svim takmičenjima za United te je postigao 26 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi