Mourinho indirektno prozvao Guardiolu

Govorivši o Messiju

Mourinho indirektno prozvao Guardiolu

Rivalitet Josea Mourinha i Pepa Guardiole datira još odavno, a jasno je da se strasti nisu smirile ni nakon što je Portugalac napustio Primeru.

Menadžer Chelseaja je za britanske medije prokomentarisao duel Barcelone i Bayerna, koji je pripao Kataloncima rezultatom 3:0. Naravno, nije propustio priliku da indirektno prozove Guardiolu, s kojim je godinama vodio ljutu bitku dok je bio trener Real Madrida, ali i Intera.

"Kada imate Messija u ekipi, onda trener nije bitan. Normalno je da taj tim igra finale Lige prvaka. Messi je tamo odveo i Guardiolu, a sada će i Luisa Enrique. S njim u ekipi bi i Arsenal i Chelsea i United osvojili trofej", rekao je Mourinho i dodao:

"Ponavljam, nije to do trenera. Jedna stvar je tim sa Messijem, druga bez njega. To su dvije potpuno različite stvari".

Mourinho je potom govorio i o tome kako je svojevremeno zaustavljao Messija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Provodio sam sate i sate analizirajući Messija i kako da ga zaustavim. Nekada mi je to znalo poći za rukom, nekada ne. S Interom sam ga uspio zaustaviti u obje utakmice", prisjeća se Mourinho i dodaje:

"Jedan na jedan ga je nemoguće čuvati, ali mu možete otežati stvari. Međutim, bolja je striktna markacija nego da u to uključujete više ljudi, jer će vas to oslabiti. Tu je Guardiola pogriješio. Mislim da Messi nikada neće napustiti Barcelonu. Ne kažem da je to nemoguće, ali Messi pripada Barceloni i navijačima i mislim da on nikad ne bi poželio da ode".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.