Mourinho izjavom dodatno naljutio navijače: Ispadanje? Ništa novo!

Prisjetio se svojih uspjeha iz prošlosti, ali u lošem trenutku

Mourinho izjavom dodatno naljutio navijače: Ispadanje? Ništa novo!

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho iskoristio je sinoćnju press konferenciju nakon utakmice sa Sevillom kako bi se prisjetio svojih uspjeha iz prošlosti, koji su bili baš na uštrb Crvenih đavola.

Između ostalog, Mourinho je poručio da eliminacija iz Lige prvaka nije kraj svijeta i da je Manchester United na to već i navikao.

"Nije kraj svijeta. Ispadanje iz Lige prvaka smatram nečim što se prvi put dešava, jer nije tako. Sjedio sam ovdje već dva puta u prošlosti, izbacivao sam Manchester United iz Lige prvaka i sa Portom i sa Realom. Ništa novo", rekao je Mourinho, koji je ovim riječima dodatno naljutio navijače Uniteda koji su ionako dovoljno bijesni na njega.

"Pokušali smo biti agresivni od prve minute. Nismo uspjeli da zabijemo gol, Sevilla je dobro kontrolisala loptu i njihov prvi gol je došao u vrlo teškom trenutku. Nije nam bilo preostalo mnogo vremena, probali smo da se vratimo a onda smo primili drugi gol i on je našu misiju učinio nemogućom. Neke periode utakmice smo odigrali dobro, neke loše i nemam za šta kriviti svoje igrače. Sve je to fudbal".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Manchester United se od Lige prvaka oprostio na bolan način - domaćim porazom od Seville rezultatom 2:1. U prvoj utakmici odigranoj u Španiji bilo je 0:0.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi