Mourinho ljut zbog prijateljstva Casillasa i Xavija

Ne sviđa mu se prijateljstvo kapitena sa velikim rivalom

Mourinho ljut zbog prijateljstva Casillasa i Xavija

A. Haznadarević

Poznato je da između golmana Ikera Casillasa i veznjaka španske reprezentacije Xavija Hernandeza vlada veliko prijateljstvo, iako su upravo njih dvojica kapiteni dva najveća rivala u Primeri. No njihovo prijateljstvo se ne sviđa baš svima.

Otac Barceloninog plejmejkera, otkrio je da se trener Real Madrida u nekoliko navrata usprotivio prijateljstvu ova dva velika igrača, no to ipak nije pokvarilo njihove odnose.

"Iker je imao problema sa Mourinhom zbog prijateljstva sa Xavijem. Ti problemi su postali javni prošle sezone i svako je znao za njih. Xavi i Iker nikada nisu imali namjeru prekinuti svoje prijateljstvo, Mourinho je bio nesretan zato što je njegov kapetan ostao prijatelj sa rivalskim igračem", rekao je otac Barcelonine zvijezde.

Xavijev otac smatra da je prijateljstvo dvojice vođa Reala i Barce bilo ključno za uspjeh reprezentacije Španije na Euru.

"Da nije bilo Xavija, Casillasa i Vicente del Bosquea, Španija ne bi došla ovako daleko. El Clasici su doveli do teških trenutaka, a odnosi između igrača koji su bili prijatelji, mogli su postati kiseli."

Upravo su ova dvojica velikana smirivali strasti u taboru Španije tokom turnira u Ukrajini i Poljskoj:

"Bilo je problema sa Arbeloom, Xabi Alonsom i Sergiom Ramosom između ostalih. Ponašanje nekih igrača je bilo neprikladno, no srećom Iker i Xavi su se umiješali", istiće otac kapitena katalonskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.