Mourinho: Matić je bolji od Davida Luiza

S fudbalskog aspekta jači

Mourinho: Matić je bolji od Davida Luiza

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho rekao je da je njegov klub jači od kada je David Luiz prešao u redove PSG-a, jer mu je prva opcija reprezentativac Srbije Nemanja Matić.

Luiz je sredinom juna potpisao za Svece, a Plavci su na ime obeštećenja inkasirali oko 50 miliona eura.

"Prošle sezone Luiz nije bio naš prvi izbor. To svakako nije bio u odbrani, jer su tamo bili standardni Terry i Cahill, dok je na sredini terena bio dominantan, ali samo u Ligi šampiona, gdje Matić nije imao pravo da igra. Ove godine Matić može da igra u Ligi šampiona, pa samim tim mislim da smo bolji", rekao je Mourinho. 

Matić se na Stamford Bridge vratio u januaru iz Benfice i zbog toga nije igrao u elitnom takmičenju za tim iz Londona. 

"David je uvijek bio profesionalac i nedostajaće nam kao dobar momak, ali posmatrajući s fudbalskog aspekta, verujem da nam je tim jači ove sezone, nego što je bio prethodne", istakao je portugalski stručnjak.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.