Mourinho: Morao sam ih moliti da me puste

Prisjetio se vremena dok je bio u Realu

Mourinho: Morao sam ih moliti da me puste

Endin Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho u svojoj trenerskoj karijeru ostvario je vrhunske rezultate i imao je priliku da vodi evropske velikane.

Mourinho se svijetu predstavio na klupi Porta s kojim je postao prvak Evrope, a kasnije je preuzeo Chelsea. Portugalski stručnjak je Ligu prvaka osvojio i prije sedam godina s Interom nakon čega je došao poziv Real Madrida koji ovaj trener jednostavno nije mogao odbiti.

Iako je cilj kraljevskog kluba bio da konačno vrati trofej Lige prvaka na Santiago Bernabeu na kraju to Mourinho nije uspio. Portugalski stručnjak je napustio Real u dosta negativnom kontekstu, a sada je odlučio otkriti da je i sam želio da sreću potraži u nekom drugom klubu.

"Svi u klubu smo veoma vrijedno radili da ostvarimo zacrtane ciljeve i išli smo korak po korak. Oni su željeli da ostanem u klubu, ali sam shvatio da je vrijeme da idem. Gotovo sam ih morao moliti da me puste. Ne, to se neće desiti u Manchester Unitedu jer ja ne želim da idem", rekao je Mourinho.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi