Mourinho: Jedni smo od kandidata za titulu

Posebni priznao

Mourinho: Jedni smo od kandidata za titulu

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho konačno je priznao da je njegov klub jedan od konkurenata za titulu naredne sezone. 

Posebni obično izbjegava stavljati ovakvu vrstu pritiska na sebe i svoje igrače, ali nakon što je ovog ljeta potrošio ogromnu količinu novca, morao je reći tako nešto.

"Ne mislim da smo veliki kandidati za titulu, ali svakako da smo kandidati. To je dobro. Ušli smo u Evropa ligu sa pritiskom favorita i to nije lako. Mislim da je važan faktor da sve ekipe iz top sedam, jer moram staviti Everton u top sedam, igraju evropska takmičenja naredne sezone. Prošle sezone Chelsea i Liverpool nisu igrali evropska takmičenja i to im je svakako dalo prednost u ligi", rekao je Mourinho. 

Podsjetimo, United prvu ovosezonsku utakmicu u Premiershipu igra kući protiv West Ham Uniteda. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi