"Mourinho nekada zna biti težak, ali i igrači su preosjetljivi"

Nekadašnji vezista Chelseaja

"Mourinho nekada zna biti težak, ali i igrači su preosjetljivi"

Nekadašnji vezni igrač Chelseaja i Bayern Minhena Michael Ballack govorio je za inostrane medije o svom nekadašnjem treneru iz Chelseaja Joseu Mourinhu.

Ballack smatra da portugalski stručnjak ponekad zna biti težak, ali da su i velike zvijezde nekada previše osjetljive što je vjerovatno i sada slučaj sa Pogbom.

Također, poručio je da Mourinho uvijek želi da ide onako kako je on zamislio i da je to obično put do uspjeha.

"Nije neobično da trener u medijima kritikuje igrače. Njihov posao između ostalog i jeste da se nose sa velikim pritiskom, zato su i plaćeni toliko. Nekada su igrači previše osjetljivi, ali to je većinom slučaj sa superzvijezdama, ali i oni su dio tima", rekao je Ballack i dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kritike su normalan dio procesa, ne treba na to previše obraćati pažnju i shvatati previše lično. Ali, ja znam iz vlastitog iskustva da se Mourinho zna izboriti sa takvim igračima. I on sam zna da veliki igrači moraju biti iza njega ako želi biti uspješan. Mourinho ima pobjednički mentalitet, ali želi da bude sve onako kako je on zamislio. Ako do toga dođe, to je obično i put do uspjeha", poručio je Nijemac.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije