Mourinho: Nemoguće je dostići Fergusonovu karijeru

Menadžer Manchester Uniteda iskreno

Mourinho: Nemoguće je dostići Fergusonovu karijeru

D. Rakanović

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho otkrio je da bi volio ostati u klubu slijedećih 15 godina, ali smatra da je nemoguće dostići staž Sir Alexa Fergusona na klupi Crvenih đavola. 

"Spreman sam za ovo, spreman sam za sljedećih 15 godina u Unitedu," rekao je za ESPN Mourinho.

Portugalski stručnjak je priznao da svake godine sve teže, kao i da je veliki pritisak na trenere. 

"Moram priznati da je jako teško, sav taj pritisak oko trenerskog posla. Svi na trenera stavljaju pritisak, govore da moramo pobijediti. Ali u stvarnosti samo jedan može pobijediti, a svake godine je sve teže", rekao je Murinho i dodao: 

"Ali ja u klubu želim pokazati da je moj rad više od rezultata. Po meni je moj posao puno više od onoga što radim na terenu i više od rezultata kojeg moj klub ostvari preko vikenda."

Mourinho smatra da je karijera Sir Alexa Fergusona jedinstvena, kao i da je nemoguće dostići njegov staž

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sir Alexova je karijera jedinstvena, mislim da je nemoguće to dostići. Nitko neće biti u jednom klubu toliko godina, ma ni u jednom prvenstvu. Mislim da će Wenger biti posljednji trener sa sličnom pričom. A ja ću u modernom nogometu pokušati zaslužiti da ostanem u klubu jer je danas sve u uspjehu. Ako si uspješan, ostaješ na klupi. Ako nisi, odlaziš," zaključio je Mourinho.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi