Mourinho: O Benzemi se pišu neistine

Izgleda da će Francuz ostati na Beranbeu

Mourinho: O Benzemi se pišu neistine

Moguće je da će prestati ili se bar umanjiti špekulacije o odlasku Karima Bezneme iz Reala, jer nakog Jorgea Valdana oglasio se i Jose Mouringo pružajući podršku 22-godišnjem napadaču.

Francuski reprezentativac alžirskih korjena postigao je devet golova prošle sezone u 32 nastupa, dok je ove sezone samo jednom tresao mrežu protivnika, te su tako krenule špekulacije o njegovom odlasku, međutim sportski direktor, Jorge Valdano i trener Jose Mouringo stali su na stranu Karima Benzeme.

"Uvijek sam vjerovao da su igrači sami odgovorni za vlasitite nastupe. Trener ih samo potiče na igru, međutim sve ovisi o igraču. Mnogo se pisalo o Benzemi, uglavnom neistinite svari. Istina je da ne igra dobro, no nije mrtav. Vjerujem da sve to može opraviti, jer ima potencijal i kvalitet", rekao je trener madridskog kluba, Jose Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.