Mourinho objasnio zašto nije uspio dovesti Sanchesa

Razlog je veoma jednostavan

Mourinho objasnio zašto nije uspio dovesti Sanchesa

Bayern iz Minhena i Manchester United ovog ljeta su vodili žestoku bitku oko dovođenja mladog fudbalera Benfice Renata Sanchesa.

Ovaj sjajni vezni fudbaler na kraju je završio u Bayernu, a novi trener Manchester Uniteda Jose Mourinho objasnio je zašto se to desilo.

"Došao sam veoma kasno u klub. Stigao sam u maju, a počeli smo razgovore sedmicu prije toga. Da sam stigao ranije, sigurno da bi se borio za njega. Manchester United je gledao Renata mnoge puta, a ja sam to radio možda i više od njih. Gledao sam mnogo utakmica Benfice kada sam bio bez posla i upoznat sam o njegovim kvalitetima", rekao je Jose pa nastavio:

"On je sada u velikom klubu i u ligi gdje bi trebao biti šampion. U klubu postoji mnogo velikih igrača, a on je jedan od njih".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Bayern Benfici za ovaj transfer isplatio 35 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi