Mourinho odabrao 16 igrača, Ronalda 'ni na mapi'

Birao najbolje

Mourinho odabrao 16 igrača, Ronalda 'ni na mapi'

Jeste li ikada vidjeli da je jedan od najboljih trener svijeta Jose Mourinho odabrao 11 najboljih fudbalera koje je trenirao? Pa, vjerovatno nećete ni vidjeti jer to nije htio uraditi čak ni za zvaničnu stranicu FIFA-e.

Mourinha su upitali da sastavi 11 najboljih, ali on nije mogao, pa je nabrojao 16 fudbalera i objasnio zašto se ne može odlučiti. 

"To je pitanje na koje uvijek izbjegavam dati odgovor, pa ću i sada isto učiniti. Mnogo fudbalera je dalo krv i dušu dok su igrali za mene, kako mogu nekoga izabrati, a nekoga izostaviti? Viktor Baia, Petr Cech, Julio Cesar…Kako samo jednog odabrati? Jorge Costa, Ricardo Carvalho, Marco Materazzi, Lucio, Walter Samuel, John Terry...Kako i ovdje samo jednog odabrati? Michael Essien, Wesley Sneijder, Nemanja Matic, Costinha, Maniche, Xabi Alonso, Frank Lampard...Ovdje također. Mislim da nikada neću odgovoriti na to pitanje jer nikada neću zaboraviti moju braću po oružju", rekao je Jose.

Dakle, Posebni nigdje nije ni spomenuo igrače poput Cristiana Ronalna ili Zlatana Ibrahimovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti