Mourinho odbio Lyon, predsjedniku otkrio svoje planove?

"Posebni" još uvijek bez trenerskog angažmana

Mourinho odbio Lyon, predsjedniku otkrio svoje planove?

Sylvinho je napustio poziciju šefa struke Lyona. Kap koja je prelila čašu bio je poraz od St. Etiennea i od tada je Lyon u potrazi za novim  trenerom.

RMC Sport danas piše da je predsjednik Lyona Jean Michel Aulas pojačao napore u cilju pronalaženja novog trenera, a navodno je obavio razgovor i sa Joseom Mourinhom.

Ipak, Mourinho je odbio Aulasa i Lyon. Navodno se predsjedniku Lyona zahvalio i izrazio zadovoljstvo što ga je uopšte kontaktirao, ali je ponudu odbio jer želi pronaći posao u Engleskoj, gdje mu trenutno živi porodica.

Pošto je propao pokušaj dovođenja Mourinha, Lyon se ponovo okreće Laurentu Blancu, a RMC Sport piše da će Aulas i sportski direktor Juninho u narednim satima obaviti novi razgovor sa ovim francuskim stručnjakom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, danas su se pojavile informacije da Jose Mourinho pomno prati razvoj situacije u Tottenhamu s obzirom da se nakon lošeg starta sezone itekako trese stolica Mauriciju Pochettinu. Također, ne prestaju ni špekulacije da bi Mourinho mogao zamijeniti Zidanea u Real Madridu.

"Posebni" je bez trenerskog angažmana od decembra prošle godine kada je napustio Manchester United.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi