Jose Mourinho očitao lekciju Pepu Guardioli: Nije sve ni u novcu!

Tottenham - Manchester City 2:0

Jose Mourinho očitao lekciju Pepu Guardioli: Nije sve ni u novcu!

E. Škorić

Uzalud silna pojačanja, Pepov Manchester City večeras je pao u Londonu. Poražen je od Tottenhama s 2:0.

U derbiju kola Tottenham je ugostio Manchester City i bio je to novi okršaj trenerskih titana Josea Mourinha i Pepa Guardiole. Posebni je opet nadmudrio svog starog (ne)prijatelja...

Nakon samo pet minuta igre bilo je 1:0. Ndombele je uposlio Son Heung-Mina, koji matira Edersona za slavlje domaćih. Furiozan start meča, sijevalo je na obje strane, a onda je City počeo da uobičajeno "leži na lopti".

Dominirao je gostujući sastav u posjedu, ali nije uspio da probije odbranu Spursa. I kada su uspjeli u tome u 27. minuti, VAR ih je rastužio. Laporte je postigao gol, no prethodno je ustanovljeno i opravdano da je Gabriel Jesus loptu primio rukom.

Imao je ranije i Tottenham sličnu situaciju. Kane je postigao gol, ali je bio u ofsajdu i opravdano je poništen.

U nastavku meča opet uobičajena slika - gosti napadaju, imaju posjed, a Joseov tim čeka svoju priliku iz konranapada ili potencijalnu grešku rivala. Upravo se to dogodilo u 68. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mahrezu Reguilon krade loptu, kreće kontra Spursa, na kraju Giovani Lo Celso pogađa za 2:0 i tu je manje - više sve bilo gotovo. Pokušavaju je City barem do utješnog gola, ali nije uspio.

Mourinhu je Pep još jednom morao da pruži ruku i čestita na pobjedi, a Portugalčev tim je trenutno vodeći u Premier ligi sa 20 bodova nakon devet kola. Slijedi mu jedna od težih utakmica u sezoni, budući da narednog vikenda gostuju Chelseaju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

cccccc
kao da je mourinho šta bolji... mourinho je u chelsea i realu potrošio milijardu pa nije osvojio ligu prvaka
3 0
Eno30
Takticki uzeta utakmica cityu posjed lopte Totenhemu ono vaznije golovi i bodovi ali u svakom slucaju odavno ovako premier liga nije bila uzbudljivia svak svakog dobiva
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi