Mourinho protiv Ronaldovog dolaska u Manchester

Portugalac ipak ostaje u Realu?

Mourinho protiv Ronaldovog dolaska u Manchester

E. Škorić

Cristiano Ronaldo je zbog optužbi za utaju poreza  imao namjeru da napusti Real Madrid, no ipak je sve izvjesnije da će ostati u kraljevskom klubu.

Ronalda se tereti da je oštetio Španiju za višemilionski iznos i Portugalac je isplanirao da ide, a kao jedna od mogućih destinacija spominjao se Manchester United, bivši klub portugalskog reprezentativca.

Engleski mediji, precizinije Daily Star objavio je danas kako nema šanse da Ronaldo dođe na Old Trafford, a transfer prvenstveno neće dozvoliti Jose Mourinho, koji je, prema navodima spomenutog medija, svjestan da "Ronaldo pokušava na ovaj način da dobije novi ugovor u Realu".

Možda je sve to Ronaldova igra, pokušaj da se izvuče bolji ugovor i plan pomoću kojeg može da vidi koliko vrijedi i koliko se Real bori za njega, a za sada mu dobro ide. 

Predsjednik Reala Florentino Perez najavljuje da će sjesti s Ronaldom i razgovarati, te ističe da se nije čuo s Portugalem od finala Lige prvaka i da je sve dosad o njemu čitao u štampi. 

"Niko u Madridu ne razmišlja da bi Ronaldo mogao napustiti klub. Opušteni smo oko toga, nisam razgovarao s drugim klubovima povodom ove priče", kazao je Perez. "Nema ponude, ni za Ronalda, a ni za Moratu, kao niti Jamesa Rodrigueza", poručuje prvi čovjek Kraljeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo je trenutno u Rusiji na Kupu Konfederacija s reprezentacijom Portugala, a prema svemu sudeći ostat će i naredne sezone član Real Madrida, koji će uraditi sve da ga zadrži.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti