Mourinho se pridružio Cristianu Ronaldu

Najbolji portugalski trener svih vremena

Mourinho se pridružio Cristianu Ronaldu

Nakon što su portugalski navijači i novinari izabrali Cristiana Ronalda za najboljeg portugalskog fudbalera svih vremena, ova laskava titula, ali u kategoriji trenera, pripala je treneru londonskog Chelseaja Joseu Mourinhu.

Na gala večeri Jose Mourinho je primio priznanje za najboljeg portugalskog stručnjaka, a 51-godišnji Portugalac je u svojoj dosadašnjoj karijeri osvojio dvije titule Lige šampiona, sa Portom i Interom.

U kratkom intervjuu nakon laskave titule Special One je kazao kako je "vrijeme provedeno na klupi Porta najvažnije u njegovoj karijeri". 

Pored pehara Lige šampiona Mourinho je sa Portom je osvojio u Kup UEFA, te niz titula sa Portom, Chelseajem, Interom i Real Madridom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.