Mourinho: Trebali smo slaviti, video tehnologija bi pomogla
Foto: EPA

Portugalac nakon remija sa Evertonom i poništenog gola

Mourinho: Trebali smo slaviti, video tehnologija bi pomogla

Trener Manchestera Jose Mourinho želi video tehnologiju i u Premier ligi, nakon što je u susretu sa Evertonom Ibrahimoviću poništen, čini se, regularan pogodak.

Ibrahimović je postigao pogodak za 1:1 u drugom poluvremenu utakmice, ali je ovaj gol poništen jer je pomoćnik signalizirao ofsajd.

Usporeni snimak je, ipak, pokazao da napadač Uniteda nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Mourinho je odbio kritikovati pomoćnika, ali je apelovao na uvođenje video tehnologije koja bi pomogla sudijama u ovakvim situacijama.

"Borili smo se do samog kraja, trebali smo pobijediti jer nije bilo ofsajda."

"Linijskim sudijama je teško, ne zamjeram mu. Kada se uvede video tehnologija, to će pomoći i nama i sudijama", rekao je Mourinho nakon utakmice koja je završila rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mourinho nije bio zadovoljan igrom svoje ekipe, ali je pohvalio zalaganje svojih igrača.

"Igrat ćemo bolje u narednim mečevima. Protivnik je bio veoma defanzivan, kao i uvijek", dodao je na kraju portugalski stručnjak.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije