Mourinho u timu ima čovjeka s kojim je uvijek na dobitku

Carrick je Mourinhova amajlija

Mourinho u timu ima čovjeka s kojim je uvijek na dobitku

Edmir Škorić

Manchester United je danas upisao šestu uzastopnu pobjedu u engleskoj Premier ligi.

Momčad Josea Mourinha se posložila, počela da igra onako kako  Portugalac želi i rezultati su vidljivi. Posljednji u nizu timova koje je United pobijedio je West Ham.

United je danas s 2:0 slavio na Olimpijskom stadionu u Londonu u meču 20. kolla Premier lige, a strijelci za goste bili su Juan Mata i Zlatan Ibrahimović. Međutim, ko zna šta bi bilo da u sastavu nije bilo - Michaela Carricka.

Ovo je 15. vezani meč Uniteda u kojem je Carrick zaigrao u prvoj postavi i u tom periodu klub je ostvario 13 pobjeda uz samo dva remija. Postignuto je 37, a primljeno 10 golova i po svemu sudeći će 35-godišnji veznjak i do kraja sezone zauzimati startno mjesto kod Mourinha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

A mnogi su se čudili kada mu je Mourinho na početku sezone produžio ugovor. Očigledno je Carrickova uloga presudna u mečevima Crvenih vragova i Portugalac je toga svjestan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti