Mourinho: U United neću dovoditi portugalske igrače

Zanimljiva izjava novog trenera Uniteda

Mourinho: U United neću dovoditi portugalske igrače

Endin Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho je nakon nekoliko mjeseci sage konačno preuzeo klupu Manchester Uniteda.

Mnogi navijači Crvenih đavola očekuju od Mourinha da već u svojoj prvoj sezoni osvoji titulu prvaka Engleske. Portugalac će ovog ljeta izvršiti rekonstrukciju ekipe, a jučer je dao zanimljivu za engleske medije.

"Sigurno je da će biti nekoliko pojačanja, ali i odlazaka ovog ljeta. Odmah da vam kažem da u klub neću dovoditi portugalske fudbalere", rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

United je na meti imao fudbalera Benfice, Renata Sanchesa, koji je na kraju otišao u Bayern na razočarenje navijača Uniteda. Iako su engleski mediji prenijeli da je Van Gaal odlučio da Sanches ne dolazi na Old Trafford, izjavom Mourinha jasno je da Portugalac nije želio ovog mladog fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi