Mourinho već našao zamjenu za De Geu?
Foto: EPA

Oblak na meti Uniteda

Mourinho već našao zamjenu za De Geu?

Endin Čaušević

U engleskim medijima ponovo se počelo špekulisati da će na kraju ove sezone David De Gea napustiti ekipu Manchester Uniteda.

Prije nekoliko godina španski golman je bio na korak od Real Madrida, ali je ovaj transfer na kraju propao zbog administrativne greške. De Gea je tada produžio ugovor s Unitedom, no čini se da se ponovo nešto počelo špekulisati na relaciji španskog golmana i Real Madrida.

Kraljevski klub nije zadovoljan partijama Keylora Navasa u ovoj sezoni i jasno je da žele naći zamjenu za ovog golmana. Prva želja Florentina Pereza je upravo golman Manchester Uniteda i nada se da će ovaj put uspjeti završiti transfer u propisanom roku.

Engleski mediji prenose da ova vijest nije previše zabrinula Jose Mourinha jer je on, navodno, već našao zamjenu za Španca. Kako piše Mirror na meti Crvenih đavola je golman Atletico Madrida, Jan Oblak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Portugalski stručnjak je poručio čelnicima Uniteda da pošalju ponudu za Slovenca koji u ugovorom sa Atleticom ima otkupnu klauzulu od 100 miliona eura. Dolaskom Pogbe prošlog ljeta United je pokazao da im novac nije prepreka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi