Mourinho: Vidjet ćemo hoće li Hazard biti igrač mjeseca

Portugalac oduševljen nastupima svog fudbalera

Mourinho: Vidjet ćemo hoće li Hazard biti igrač mjeseca

Eden Hazard je još jednom bio ključni čovjek Plavaca iz Londona. Na susretu sa Hull Cityjem Hazard je postigao vodeći pogodak za svoju ekipu, u pobjedi Chelseaja 2:0. 

Menadžer Plavaca Jose Mourinho smatra kako Hazard više nije samo talentovani dječak, nego ključni dio njegovog tima. Chelsea niže pobjede, a Hazard je ove sezone postigao 11 golova, od toga devet u prvenstvu. Belgijanac je u Chelsea stigao 2012. godine iz Lillea za 32 miliona funti, a novac koji je uložen u njega sada se isplaćuje. 

"On igra jako dobro već duže vrijeme. Klub je napravio veliku investiciju kada je odlučio da potpiše ugovor sa njim. Chelsea je vjerovao u Hazarda, zato je i platio toliku količinu novca za igrača iz Francuske," rekao je Mourinho i dodao: 

"On više nije samo talentovani dječak, on je više od toga. On je igrač koji osjeća i spreman je da prihvati odgovornost. Osjeća i spreman je da prihvati činjenicu da je sada više od samo jednog talentovanog dječaka, a pri tome nije izgubio svoje fantastične sposobnosti. U tri posljednje naše utakmice on je igrač utakmice. Vidjet ćemo da li će mu Premiership dati nagradu za igrača mjeseca," završio je Portugalac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti