Mourinho želi igrača kojeg je Ferguson pokušao dovesti u United 2012. godine

Moura napušta PSG i seli na Old Trafford?

Mourinho želi igrača kojeg je Ferguson pokušao dovesti u United 2012. godine

Fudbaler kojeg Sir Alex Ferguson nije uspio dovesti u Manchester United 2012. godine se našao na spisku željenih januarskih pojačanja Josea Mourinha, prenose britanski mediji.

Jose Mourinho je odlučan da dodatno ojača ekipu Manchester Uniteda za drugi dio sezone, kako bi pokušao dostići nezaustavljivi Manchester City u domaćem šampionatu.

Navodno se na listi Mourinhovih želja našao i fudbaler PSG-a Lucas Moura. Ono što bi trebalo olakšati ovaj transfer jeste činjenica da je Moura u drugom planu na Parku prinčeva, te da se već neko vrijeme špekuliše o njegovom mogućem transferu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, PSG je 2012. godine uspio obezbijediti Mourine usluge i tako "preoteti" ovog sjajnog Brazilca Manchester Unitedu i legendarnom Sir Alexu Fergusonu, s obzirom da je ovaj tadašnji igrač Sao Paula on bio velika želja škotskog stručnjaka.

Manchester United je tada pokušao sve kako bi realizovao Mourin transfer, ali je PSG bio uspješniji, pa je brazilski krilni fudbaler zvanično potpisao ugovor sa Parižanima u januaru 2013. godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi