Mourinho: Želim zaboraviti prethodne tri godine

Zvanično preuzeo United

Mourinho: Želim zaboraviti prethodne tri godine

Nakon višemjesečnih špekulacija Jose Mourinho je i zvanično imenovan kao novi trener Manchester Uniteda. 

Tim sa Old Trafforda je nakon odlaska Sir Alex Fergusona neprepoznatljiv i nasljednici u liku Davida Moyesa i Louisa van Gaala su se pokazali kao loša procjena. Zadatak da klubu vrati stari sjaj dobio je Jose Mourinho. 

"Naš klub možemo posmatrati sa različitih gledišta. Jedno gledište su protekle tri godine, a drugo je cjelokupna historija. Volio bih da zaboravim prethodne tri godine. Želim da pobijedim, potrebno je da navijači i igrači osjete isto", kazao je Jose nakon što je stavio paraf na trogodišnji ugovor.

Mourinho ne krije da je sretan zbog dolaska na Old Trafford.

"Osjećam se sjajno, mislim da je ovaj posao došao u pravom trenutku u mojoj karijeri. Manchester United je klub za koji morate da budete pripremljeni jer je to, što ja kažem, džinovski klub. Ponosan sam, jedva čekam sedmi juli kako bih izašao na teren", dodao je Mourinho. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Portugalac će dobiti priliku da pokaže koliko zna, a da bi nešto više napravio, morat će najprije da napravi određene promjene u igračkom kadru.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije