Mourinho: Želite da uporedim Drogbu i Higuaina? Pa Higuainu trenutno jedna stvar nedostaje
Jose Mourinho smatra da Higuain može nastaviti sa postizanjem golova u Premier ligi

Portugalac je dao svoj komentar o Argentincu

Mourinho: Želite da uporedim Drogbu i Higuaina? Pa Higuainu trenutno jedna stvar nedostaje

S. Pašalić

Chelsea je danas savladao Fulham u gostima sa 2:1 te je tako upisao drugu pobjedu zaredom u Premier ligi.

Chelsea je poveo golom Gonzala Higuaina koji je u 20 minuti sjajno pogodio za 1:0 i polako je počeo pokazivati svoje pravu kvalitetu. 

Argentinski napadač je ove zime prešao iz Milana u Chelsea nakon što je igrao očajno u prvom dijelu sezone u Seriji A, no ipak vraća se u formu koja ga je krasila u bliskoj prošlosti.

Nakon meča, Jose Mourinho koji ima novi posao stručnog komentatora je pokušao uporediti Gonzala Higuaina i legendarnog napadača Chelseaja Didiera Drogbu.

"Uvijek je teško uporediti igrače u različitom vremenskom periodu. Drogba je ispisao historiju u Chelseaju ne samo po broju golova, nego i sa golovima u bitnim utakmicama", rekao je Mourinho.

Slavni portugalski stručnjak mišljenja je da Higuainu trenutno nedostaje "eksplozivnosti.

"Higuain je nedavno stigao u klub, jedina stvar koju mogu reći za Higuaina je da je on bio moj igrač u Realu i da zna postići gol. Da li je u najboljoj fizičkoj formi? Ne bih rekao, mislim da mu fali još malo eksplozivnosti u prvim metrima svog kretanja zbog toga", istakao je Mourinho pa dodao:

"Ali on zna kako napadač treba da se kreće i zna kako stvoriti prostor za sebe tako da mislim da može nastaviti postizati golove u Premier ligi".

Podsjetimo, osim za Milan i Chelsea Higuain je igrao za Real, Napoli, Juventus i River Plate.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije